Sent, men godt

Uvanlig er det ikke, men etter to tidlige sesongstarter er skifolket blitt bortskjemt. Men endelig kunne de ta skiene fatt. Sesongens første skitur for vår del ble lørdag 3. desember, og fredag den 9. gikk første tur i Lillomarka:


Litt statistikk:
Første skitur i fjor: 12. november
Første skitur i forfjor: 2. november
Første skitur i 2008:   3. november, på realt klisterføre fra Skansebakken:og året før der 16.9., men det er allerede lenge siden.


En smak av vinter

Tilfeldighetene ville ha meg til Svalbard, og hvem sier vel nei takk til en langhelg i Longyearbyen? September ble oktober og ga en forsmak på årstiden som er rett rundt hjørnet: Vinteren. Snart blir det bare hvitt (og mørkt), enn så lenge er verden grå og hvit.

Hiorthfjellet i ettermiddagslys:
Platåfjellet, Longyearbyen - og Hiorthfjellet - sett fra Sarkofagen:
og Huset, som i år har jubileum:


Norge på tvers - en vandrehistorie

Norge på tvers: Ikke vanskelig, ikke slitsomt. Mye fin natur og deilige dagsmarsjer. Start fra riksrøys 218 sør for Umbukta, gjennom Storskardet til Kjensvasshytta, Leirbotnen og Vestisen til Gråfjellhytta, Innerdalen, Korgen (sivilisasjonen).


Der er Norge, og damen til høyre holder seg i EU.

Nysgjerrig? Da kan du se disse bildene fra turen.


Til lands og til vanns

Da ble Dolly sjøsatt. Padling er også en fin måte å bevege seg på, særlig i sommerhalvåret når skiarmene for det meste henger slapt ned eller sitter på et sykkelstyre. I disse hurtigrutetider var det fint å snegle seg en runde for egen maskin, for ikke å si seile sin egen sjø...

 


Langtur på ski fra Gjøvik og hjem

 

Av og til frister det å utvide Markaturperspektivet, og gå i nye trakter og over lengre tid. Visste du at det finnes en merket skirute fra Gjøvik til Oslo? Jeg har nettopp koset meg gjennom løypa, og skrevet noen ord om turen:

 

Her kan du lese om turen. Flere bilder i dette albumet (trykk på hvert bilde for å lese mer).

 

God tur!


Glimt fra en skisesong

Skisesongen over alle skisesonger? Fullt og flott føre fra november. Første skibuss gikk søndag 2. januar, og jeg var ikke misfornøyd med påskevær på turen gjennom Marka. Noen få kuldegrader, silkeføre og solen rett i ansiktet.

Tilbakeblikk over Spålen, med Nautsundkollen til venstre. Her ser det rent folksomt ut, men forbi Tvetjerna var jeg alene:


Indrefiletturen startet på Ringkollen og gikk bl.a. via Borgersetra, Sandbekkmana og Bjørnsjøen. Distanse 46,5 km, takk for en herlig dag!


Vinteren har så langt gitt all time high for min del, la oss håpe det varer.