God jul i skogen

Flotte skiforhold i Marka nå!

Her er gården Lørenskog innenfor Movatn, som snytt ut av et norsk juleeventyr. Nissen har nok gjemt seg i høyet, for termometeret viste minus 20 denne fredagsettermiddagen. Det var beinkaldt å gå, men vi fikk en nydelig tur under stjernehimmelen, til en bunnfrossen hytte halvannen mils vei videre.

God jul!


November og skiføre

I år som i fjor: Skiføre i overgangen oktober/november.

091102 sn p skilt bI fjor noterte vi mandag 3. november for første tur fra Skansebakken. LItt høyere opp i år: Mandag 2. november var det mulig å lufte skiene fra Frognerseteren. Da hadde noen allerede gått i Markas indre på 3-4 cm snø, mens det var ca tre ganger så mye under disse skiene:

091102 ski p sn b


Fra grått til hvitt

Rim og tåke skaper stemning ved østre Herretjern i Romeriksåsen:

 


Dagen derpå - kan vi håpe på skiføre i løpet av noen dager? Råbjørnkoia på Storåsen (Romeriksåsen).


Aller lengst vest

Det vestligste punktet i Oslo ligger lenger vest enn Sandvika i Bærum. Stedet er Danielshøgda på Krokskogen. Toppen ligger på 505 moh. Her møtes Oslo, Bærum og Ringerike kommuner, og fylkene Oslo, Akershus og Buskerud. Her sees Tryvann rett frem og Oslo i det fjerne til høyre.

Nyt utsikten!


Topp middag på Råkollen

Så fine dager som vi har nå må utnyttes. I går ble det middag på toppen av Råkollen i Sørkedalen.En mulig vei til topps er å følge Heikampveien fra Elveli (nedenfor Sørkedalen skole) og bushe det siste stykket mot toppen. Det er også mulig å komme nordøstfra, da slipper du alle oppoverbakkene fra Sørkedalen. God tur!

Utsikten fra Hornet

Hornet er en markert kolle som en gjerne går og ser på når en går på ski opp Pipenhusveien og passerer Lysedammene. Her er utsikten sørover fra sørtoppen på Hornet, med Lysedammene midt i bildet og Sørkedalen bak. Høyden er såvidt over 500 moh.


Turtips i Marka!

Lurer du på hvor det er fint å dra på tur? Savner du gode ideer til turer? Her får du noen tips til turer:
Hvor er bildet tatt? Jo, på Barlindåsen i Maridalen.

Den høyeste toppen i Ski, Tømmerås.

Flyvraket i Maridalsalpene.

Hvorfor ikke dra på hytte til hytte-tur i Marka?

Lett tur til spennende heksekost i nærmarka.

Disse og flere turer kan du også lese om på denne siden.

God tur!

Østmarkidyll i grønneste mai


Bøvelstad eller Bøvelstadsetra skal bli hytte i DNT-systemet, og vakrere plass skal en lete lenge etter - i hvert fall når en går forbi i grønneste mai. Våningshuset skal være fra slutten av 1700-tallet. Plassen ligger nordvest i Støttumfjorden, som er en del av Børtervanna. Bare få meter nord for hytta kommer du inn i Østmarka naturreservat, hvor du kan vandre i spennende skog langt fra stygge inngrep.

Den nordvestre delen av Børtervanna har fått navnet Deliseterfjorden. Her lå Delisetra, men i dag er det ingen hus her. Derimot veldig grønt og idyllisk nå midt i mai! Vi er såvidt innenfor grensen til Østmarka naturreservat:


Langtur på silkeføre

Bedre blir det ikke. Kuldegrader (nesten i overmåte mange), sol, silkeføre... Midtuketur med toget for seg selv, nykjørte spor og mil på mil gjennom eventyrskogen.

Grua - Svartbekken - Fjellsjøen - Daltjuvmana - Stålmyra - Hakloa - Kikut - Myrtjernhøgda - Kamphaugåsen - Skjærsjøen - Hammeren - Kjelsås.


Over Fjellsjøen:
 Den sagnomsuste Daltjuvmana, en åsrygg øst for vannet Store Daltjuven. En flott scooterløypa. Midt i blinken å gå der når det er så fint som nå:Ingen ryper, men mye gull ved Rypetjern denne ettermiddagen:Kuldedisen har lagt seg over Maridalsvannet. Det var en kald fornøyelse å avslutte turen i retning Kjelsås!
Selv damer fikk rim i barten...

 

11. februar 2009