Vinterlig villmarksopplevelse

Første februarhelg fristet friluftssoving fire frøkner fra forstedene. Friskt, sa de andre, og friskt var vel vår konklusjon også. Deilig å våkne med rim i soveposen og komme hjem med bålrøyk i håret under de to luene. Aldri smaker vel badekar, peisvarme og pus på fanget bedre enn etter en slik tur...

Det begynte med en idé om å spise middag ute, og da snakker vi ikke om på by'n. Men hvorfor ikke overnatte også, spurte vi to oss, og plutselig var vi blitt fire.

Ingen grunn til å lage kompliserte prosjekter med lange planleggingsmøter. Jorun planla ruten, Kjærstin og Nina sto for maten og Lisbeth sørget for prikken over i-en.

Vi spente på oss skiene, gikk innover i Østmarka og fant en fin leirplass ved bredden av Elvåga. To av oss gikk inn mens det var lyst, de andre to kom da det begynte å skumre, og med et hoi over vannet fant vi hverandre mens frosttåka lagde eventyrstemning og noen hodelyktende skiløpere på vei hjem til Skavlan blinket i det fjerne.

Mens det ennå var mulig å se uten lykt, samlet vi ved til kveldens bål, godt forhåndshjulpet av ivrige bevere, og ordnet deretter en soveplass bakenfor sitteplassen - som forøvrig var en lang stokk med liggeunderlag oppå. Bålet brant lystig hele kvelden, og maten ble tilberedt i medbragte kjørler over slikkende flammer.

Snart dessert

Meny: Død fugl, hjemmemarinert og bålwoket med grøntfôr og ris.
Dessert: Pannekaker a la lektor Bye.
Frokost: Type solid, dvs egg, bacon og/eller brødskiver med ymse pålegg. Og til alle måltider masse varmt drikke, som selvfølgelig skapte nattlig mikkmakk for enkelte soveposesovere...

Inntullet i våre varmeste klær (hett tips: dunjakke!) ble det en deilig kveld rundt bålet. Litt fjas og litt alvor, og i løpet av kvelden ble vi litt bedre kjent, vi klekket ut påsketur og snakket å ha uteliggertur hvert kvartal, dvs for hver årstid.

Og sluttmeldingen fra Meteorologisk institutt var minus 8 i Blinderns bynære bakhage, så med vår ville fantasi kan vi jo forestille oss antall nattlige grader i villmarken.

God morgen!

Kommentarer:
Postet av: Marianne

hjelp! Nokas-raner i Nordmarka!

08.03.2006 @ 11:02

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/778469