En utsiktsperle av en nærhytteNye hytter må testes ut, og turen var kommet til Hovdehytta i Asker (og ble både planlagt og gjennomført før Fjell og Vidde outet den :-). Her nøler vi ikke med å gi terningkast 6! Den beliggenheten er det ikke mange som slår, da må du langt til fjells - og her snakker vi altså om nærhytter. Ytterst på en knaus, med utsikt fra Tryvannshøgda, Oslo, halve Oslofjorden og Askerbygda. Kort vei hjemmefra og likevel i Marka vil nok også passe mange.

Hytta er gammel, men nyoppusset, og for én gangs skyld er vi enige i beskrivelsen "åtte sengeplasser". Her er bare én kvasidobbeltseng (som vi mener kun passer for par og er for smal for venner), slike halvannenkøyer som DNT Oslo har slått seg på for å kunne oppgi flere plasser enn hva vi i mange tilfeller (ikke-par) mener det er reell grunn til, og på hemsen er det romslig gulvplass og mulighet for å lukke en dør så ikke oppesoverne kreperer av varme.

Solnedgang en måned før jul:

 


På Furuåsen er det nå flere nyemerkede stier til hytta, både fra sør, vest og nord, de kan sees på det nyeste kartet over Vestmarka (1:50.000). Fra innfallsporten ved Solli er det ca 2,5 km på grei sti, med andre ord fullt mulig å gå inn en mørk vinterettermiddag.

Naboåsen Hagahogget er forøvrig Askers høyeste topp, og en fin tur fra Hovdehytta hvis en ikke vil bruke hele dagen. For dem som vil ha langtur er det bare å se på kartet, kanskje er Sollihøgda et fint startpunkt?

God tur!


Asker afternoon:


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6696370