Spennende Barlindåsen

Nyt utsikten fra Barlindåsen!

Barlindåsen er en langstrakt rygg som ligger øst i Maridalen – vest i Lillomarka. Fra toppunktet på 407 moh er det fin utsikt utover dalen og byen i det fjerne. Mot nordvest sees Kikuttoppen og Maridalsalpene. Toppen på Barlindåsen er et ypperlig sted å slå seg ned med matpakke og kanskje et lite kaffebål, men husk at bålbrenning bare er tillatt i perioden mellom 15. september og 15. april.

Det er fine sykkelmuligheter innover fra Kjelsås langs østsiden av Maridalsvannet, forbi Sander gård og til Sandermosen stasjon, som er et godt utgangspunkt for bestigning av Barlindåsen. Turen kan gjøres kortere ved å ta toget eller bilen til Sandermosen. Det er blåmerket sti som starter så og si på stasjonsområdet.

Følg blåstien oppover i åsen. Der det flater ut, før det begynner å gå ned igjen, tar du nordover (rett venstre når du kommer fra Sandermosen) på en umerket, men tydelig sti som bringer deg til toppen av Barlindåsen.

Du kan gå tilbake igjen samme veien, eller lage en rundtur ved å gå videre på stien langs åsryggen og ned på nordsiden. Herfra kan du følge grusveien tilbake til Sandermosen stasjon, eller f.eks. gå opp mot serveringsstedene Sinober eller Lilloseter. En spennende variant er å ta en avstikker ned i Styggedalen, som går på "baksiden" (østsiden) av Barlindåsen. Her er det smalt, fuktig og kronglete. Om vinteren går det skispor gjennom denne spennende lille dalen.

Ha alltid med deg kart og kompass! Du kan f.eks bruke det nye, detaljerte turkartet "Kikut" i målestokk 1:25.000 fra Statens kartverk. Kartet er laget i plastpapir og skal være mer holdbart enn papirkartene. Du kan også bruke det vanlige turkartet "Oslo Nordmark sommer 1:50.000", eller 1:25.000-kartet for Lillomarka. Sistnevnte selges lokalt, bl.a. på Sinober og Sportshuset på Storo.

Turtipset er tidligere publisert i "Talefoten", bydelsavis/menighetsblad i Grefsen-Kjelsås.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/474586